Saturday, December 19, 2015

happy study week ^^


Salam..any0ng hasey0 !!
Fuhhh ! berakhirlah sudah segala kelas tutorial and kuliah untuk sem ni…tapi yang tak penah nak habis esaimen !!! huhu…..punyalah nak carik masa completekan segala benda alah ni….orang lain dah sibuk balik rumah untuk study week..tapi aku tengah dok temenung kat bilik terfikir fikir bila lah nak balik….haha…overall sem ni sangat mencabar bagi aku….permulaan sem yang terasa macam nak terumbang ambing hidup ni….esaimen ngan task yang datang tanpa henti…macam tak tahu je yang satu kampus aku tengah problem wifi….banyak duit aku habis sebab beli data je…macam tak guna bayar yuran beriban…tu baru pasal wifi..belum lagi pasal partner partner esaimen….dapat dapat kalau bahagian nak kumpul esaimen…macam nak gila menunggu…*padahal aku pun sama je buat esaimen last last minit..haha…





Sem ni jugak  terlalu banyak program best best yang aku sendiri eager nak join…lagi lagi program yang bercorak komuniti…. lagi seronok bila dapat jumpa ramai kawan kawan baru ! rasa rugi gila kalau nak tinggalkan segala program tu…lagi setahun setengah je nak habiskan study ni…untuk adik adik yang nak masuk uni…hidup kat kampus ni bukan takat kuliah, kafe katil je….banyak lagi benda lain yang korang sendiri kena explore…btw i luv charity work !





Dan sem ni boleh tahan banyak ujian dan dugaan aku….kadang memang rasa nak tutup mata je hadap semua benda ni tapi biasa lah kan…semua orang takkan lari dari masalah…nak nak tahap kesabaran aku yang setinggi gunung Everest ni…rasa tak mampu tapi kena hadap jugak..lagi lagi bila hidup dengan kawan kawan….tapi bila dah down gila tu memang tak payah cakap lah..sampai nak bercakap pun malas….lepas tu rasa nak lari sorang sorang je….



Semoga sem ni aku dapat buktikan kat ibu, ayah and family aku yang aku boleh dapatkan lagi dekan…..aku nak sangat jadi contoh dekat adik adik aku….sometimes terpaksa sembunyikan air mata dan berlagak tenang duduk kat bangi ni….dalam hati Allah je yang tahu….semoga segala kesukaran dan kesulitan sem ni jadi penguat semangat aku untuk dapat dean list !

#happystudyweek

#goodluckfinal 

hopefully dekan lagi sem ni ^^


Sunday, December 6, 2015

Kem Mahasiswa Awesome @ Nur Lembah Pangsun


salam..any0ng hasey0 !!! 
alhamdulillah baru balik dari Nur Lembah Pangsun...sape penah pegi ??! *angkat tangan sikit..best tau tempat ni sebab aku berpeluang rasa keseronokan tempat tu...before ni penah pegi kat Nur Bukit Unggul..ni pun mujur ade persatuan anak Selangor (permas) UKM yang buat program ni..so dengan tanpa segan silunya aku pun join lah padahal ada program lain sepatutnya..hehe...sebab dah lama tak buat flying fox ngan rafting..cuma rugi sangat sebab tak dapat nak amek gambar time rafting ngan flying fox...sejak dua menjak ni rasa macam serabut sangat aku ni...dengan esaimen lintang pukang, program sana sini, citra lah..

yeah ! welcome to Nur Lembah Pangsun
haha..poyo lebih

so dalam kem Mahasiswa Awesome PERMAS UKM aku dapat jumpa ramai kawan baru...pengalaman dan kegembiraan yang baru...dua hari cuba nak larikan diri dari segala tekanan esaimen...yang penting banyak sangat ilmu aku dapat...tempat ni menyimpan suk, duka, pahit manis aku ngan kawan kawan yang lain...plus aku memang suka join adventure activity and yang bersifat team-building...so dari situ banyak benda baru aku belajar dari orang ^^ so korang yang tengah study lagi..kalau ada program program macam ni try lah join..konfem korang akan jatuh cinta...dapat dapat program yang free..yang penting enjoy and happy ! haha kbye !



jangan harepp nak menu complete camnie kat uni unless guna duit sendiri..huhu


dinner time !

performance grouping..awesome !

malas dah nak story panjang panjang memandangkan esok kelas dan mata teramatlah ngantuk.,.semoga segala esaimen dan presentation aku berjaya siap sedikit demi sedikit....tak sabar nak study week oii !!!

i luv my team so much...semoga perkenalan yang singkat ini ada hikmahnya...

Tuesday, December 1, 2015

happy




salam..any0ng hasey0 !!!
let's be beautiful inside and out ! 
*smile


Mini Giveaway by Myra & Ina ^^

                                                                   Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random
Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah




Giveaway Disember 2015 Cash RM500 ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
tengah tengah sibuk beresaimen sempat lagi aku join segmen GA ni....hihi
jemput join guys !


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat