Thursday, April 28, 2016

pedasnya korea spicy ramen noodles !


salam..any0ng hasey0 !!
penah rasa tak spicy ramen noodle korea ni...haha
selalu tengok kat youtube banyak orang buat video reaction diarang makan benda alah ni..
so kali ni aku pulak nak rasa..cumanya aku malas nak buat video makan ni...sebab time aku makan ni gap satu jam je before pegi kuliah....so sekadar nak cuba dan isi perut aku je..haha
first of all thanks kat classmate aku (orang singapore) yang belikan spicy mee ramen ni untuk aku...dah la belikan..bagi free pulak tu sekali 5 paket !  untungnya ada member baik hati...
kat sini boleh tahan mahal..satu pack besar dalam RM23 camtu..dia beli kat Singapore baru 6 dollar...lebih kurang belas ringgit je kalau exchange kat sini...




bukak je paket mee ni tengok mee dia besar dari instant noodle biasa....memandangkan aku nak kejar masa pegi kuliah so terus panaskan air guna water heater and masak je mee ni...taraaa !!! masukkan paste dan paket bijan and seeweed... dah siap !!!...dengan satu suapan ke mulut dah bole agak kepedasan dia...fuhhh kemain pedas mee ni....boleh tahan lama jugak la aku makan...tu pun sambil tengok jam takut terlepas bas pulak...hehe..
air pun main rembat air ribena je kat bilik...punyalah mundar mandir satu bilik tahan pedas..pastu dnegan mata berair + hingus yang meleleh ni...memang tak boleh blah pedas dia...rugi gila tak beli air sejuk....finally aku berjaya habiskan satu paket spicy ramen ni...satu paket aku dah selamat bagi roomate...suruh dia challege diri dia pulak..hahaha..lagi 3 paket tersadai dalam loker..entah bila lagi nak makan pun taktau...








2 comments:

Mimi Kyumi said...

Weeeee.nak try jgk mkn..Carik kat jusco x jumpa.Uhukkk

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm best je nk cuba..heheh