Saturday, May 14, 2016

a visit to Korea Plaza, KL

salam..any0ng hasey0 !!!
semalam kelas aku buat lawatan ke Korea Plaza KL sebab ni salah satu aktiviti kelas aku...wow best gila tempat tu....rasa banyak sangat hikmah aku amik Korea Language Class semester ni...dah la mula mula lone ranger je sebab member course sendiri takut nak amek kata susah la bagai....tapi aku bersyukur makin ramai kawan baru aku dapat...lepas tu dapat visit Korea Plaza..haha....




lawatan kitorang dalam pukul 10.00 pagi sampai 1.00 ptg je..nampak macam kejap tapi banyak benda baru aku belajar..sampai sana terus staff sana sediakan tempat duduk ngan beg goodies sorang satu....dalam beg tu ada brosure ngan beg produk FaceShop...pehhh..untung gila....punya lah excited masing masing dapat sorang satu !



firstly diorang bagi taklimat pasal Korea Tour Organization and tayangkan slide and video...tengok pun dah excited sebab banyak retiss yang keluar..dulu duta tourism Korea Lee Min Ho tapi sekarang dah tukar Soong Jong Ki...alah yang cerita DOTS tu..haha,,pastu ada quiz session..punyalah berebut rebut nak jawab sebab nak dapat hadiah tapi takde rezeki lah pulak...sebab ada 8 hadiah je....dapat goodies ni pun dah kira bersyukur dah..^^


next kitorang ada cooking demonstration....chef tu tunjukkan macam mana nak buat Kimbap & Tteopokki...so easy guys...lepas tu kitorang pecah dalam group and try buat sama sama...yang paling best diorang bagi makan and siap sediakan satu bekas Kimbap setiap sorang....aku siap amek extra lagi..saje nak bagi kawan kawan yang tak dapat pegi merasa...bak kata orang rezeki lagi murah kalau dikongsi bersama.. ^^







final session kitorang diberi peluang pakai costume Korea..namanya Hanbook kalau tak silap...tu pun bergilir gilir pakai sebab tak banyak sangat dan kitorang yang ramai....dapat pakai and tangkap satu dua gambar pun jadi lah kan...dapat lah fefeling Korea sikit...




around pukul 1.00 petang kitorang pun balik kampus semula...actually banyak lagi aktiviti yang Korea Plaza ni adakan contohnya dancing class, cooking class, language class and banyak lagi......kalau korang teringin nak explore apa kata pegi sendiri....kadang kadang diorang ada buat contest and mana lah tau kalau korang join menang ke...hehe..


KOREA PLAZA
Ground Floor, Menara Hup Seng,
Jalan P.Ramlee, 50250 Kuala Lumpur
Tel : 03-20722515

Business Hour
Monday -Friday : 10.00 am - 7.00 pm
Saturday : 10.00 am - 3.00 pm
Sunday : Closed

kamsahamnida, anye0ng !


2 comments:

Sally Samsaiman said...

Best kan g sana..Kak Sally dulu g masa gathering BOICE utk CNBLUE

cik karmila said...

haah kak sally..best sangat..hope sangat someday dapat pegi korea macam kak sally ^^