Friday, February 26, 2016

6 Tanda Kucing Mencintai Anda ^^


salam..any0ng hasey0 !!!
tadi tengah sibuk bukak fb tetiba tengok orang share pasal 6 Tanda Kcung Mencintai Anda...menarik sangat bila aku baca....sesuai sangat untuk cat lover yang tertanya tanya sama ada cinta dia kepada kucing berbalas ke tak...HAHA...even kucing ni tak boleh bercakap macam doraeman tapi action dia sebenarnya yang menunjukkan kucing ni sebenarnya sayang sangat kat kita sebagai penjaga....so guys let's check it out ! 
























so korang yang ada kucing nampak tak tanda tanda ni ???...kalau ada so hargailah kucing korang...macam aku sendiri bukannya jenis yang balik rumah sangat tapi bila balik rumah memang main ngan kucing je lah kerjanya...dok belai belai sampai takde keje habis kucing tu aku mandikan, buang taik mata dia, sikat badan dia...sapu minyak ngan sabun pun aku penah sebab nak bagi kucing aku wangi..HAHA..kalau ibu aku tau ni konfem dia warning aku...hihi..by the dalam tiga tiga kucing yang selalu dok kat rumah aku...dua daripada kucing tu kira berdisiplin sebab pandai kencing ngan buang tahi kat dalam toilet...aku pun sampai skang pelik ngan ' amalan mulia ' kucing aku tu..HAHA...insyaAllah selagi kucing melekat kat rumah kita tandanya Allah nak ajarkan kita berkasih sayang dengan haiwan...semoga terbuka pintu rezeki walaupun dapat bagi mereka sedikit makanan....yang penting tak mati kelaparan....

CAT LOVER FOREVER ^^

MEOWWWWWWW

Monday, February 22, 2016

Awesome Birthday Giveaway ^^



salam...any0ng hasey0 !!!
jemput join segmen GA ^^
happy becoming bday ..may Allah bless you ^^


klik banner



once in a while


salam..any0ng hasey0 !!
simple to decribe myself now..
belum ada rasa nak mulakan sem baru walau hakikatnya jasad aku dah ada kat sini..


*rindunya si putih dan kecik kat rumah tu...


Saturday, February 20, 2016

sem 4 ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
hari ni balik UKM sebab nak mula sem 4 dah....malas gila woi nak balik !!!!
tapi nak buat macam mana kan..hidup perlu diteruskan.....
yang paling best bila balik sana wifi kolej dah okay....lepas ni bole la rajin sikit berblog !!!
sem lepas habis kucar kacir hidup sebab wifi je....
harapan sem ni..semoga kehidupan semakin baik dan dipermudahkan segala urusan....
kepada kawan kawan yang baru nak bukak sem gak all the best !!!








Monday, February 15, 2016

Give Away 2.0

salam..any0ng hasey0 !!!
jemput join ^^


klik banner


Sunday, February 14, 2016

One Call Away - Charlie Puth

           
salam..any0ng hasey0 !!!
dah nak abis cuti sem baru rajin nak update blog...haha
saja nak share my current fav song :
One Call Away - Charlie Puth



sape tak kenal kan singer yang makin kemes ni..
selalunya lepas dengar mana mana fav song aku terus ulang sampai hafal and letak kat mp..hihi
but i really recommend this song...inspired and  music video pun light dan bersih dari Marvin Gaye...haha..

"One Call Away"
I'm only one call away
I'll be there to save the day
Superman got nothing on me
I'm only one call away

Call me, baby, if you need a friend
I just wanna give you love
C'mon, c'mon, c'mon
Reaching out to you, so take a chance

No matter where you go
You know you're not alone

I'm only one call away
I'll be there to save the day
Superman got nothing on me
I'm only one call away

Come along with me and don't be scared
I just wanna set you free
C'mon, c'mon, c'mon
You and me can make it anywhere
For now, we can stay here for a while
'Cause you know, I just wanna see you smile

No matter where you go
You know you're not alone

I'm only one call away
I'll be there to save the day
Superman got nothing on me
I'm only one call away

And when you're weak I'll be strong
I'm gonna keep holding on
Now don't you worry, it won't be long
Darling, and when you feel like hope is gone
Just run into my arms

I'm only one call away
I'll be there to save the day
Superman got nothing on me
I'm only one, I'm only one call away
I'll be there to save the day
Superman got nothing on me
I'm only one call away

I'm only one call away


             


*waiting for my Superman ^^

life changing

salam..any0ng hasey0 !!!




Any change, even a change for the better, is always accompanied by drawbacks and discomforts. 
-Arnold Bennett

INDEED !!

Saturday, February 13, 2016

Escape to Sibu : Charity Programme ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
hehe..saja nak tiup habuk blog ni....punyalah lama tak bukak...
kali ni aku nak share tentang pengembaraan aku ke bumi kenyalang ^^



so, let's start journey of hornbill !
by the way program ni under persatuan anak negeri kat UKM...so dengan cuti sem yang sebulan ni rasa macam sesuai sangat untuk aku ambik peluang ni....peluang bukan datang selalu...lagi lagi bila program yang tak berapa nak mahal yuran ni....berbaloi sangat aku spend only RM300 untuk jalan jalan kat bumi kenyalang....ni kira first time aku pegi Sarawak..bole tahan besar negeri ni..cuma aku berkesempatan teroka Sibu je...ni pun tak cukup seminggu ikutkan...biasanya kalau orang pegi Sarawak mesti diorang akan fokus Kuching tapi program kitorang memang saje buat kat Sibu...Sibu jugak digelar Hong Kong Malaysia...that's why ramai orang cina dari melayu...boleh tahan menarik jugaklah ^^


6.00 am (from KLIA 2 )


morning from sky ^^

8.00 am ( Sibu Airport )

program yang aku join ni kira khidmat komuniti + makan angin....tapi entry kali ni aku nak fokus program dulu....kitorang sempat berprogram kat Kampung Bintangor dan Kampung Gemuan...dapat family angkat yang gila supporting dan kaki jalan...plus adik beradik angkat yang memang happening....rata rata semua lain fakulti...

Bandar Bintangor

adopted siblingsss

jalan jalan cari makan ^^

some of program kitorang berbentuk LDK, motivasi, game dan khidmat masyarakat....sempat lah berkunjung ke SK Abang Amin dan SK Gemuan....peramah sangat orang orang Sarawak ni....even aku tak berapa reti cakap Sarawak tapi kira okay la dapat belajar bahasa orang sana dan bahasa Iban sekali...ada sorang student tu siap bagi aku kamus Iban lagi..hehe











next program kitorang gotong royong kat Kampung Abang Amin dan melawat rumah panjang Gemuan and berprogram kat Peryatim (rumah anak yatim )...best sangat dapat kenal orang dan budaya orang sana....memang padat lah aktiviti kat sana...family angkat pun rajin masakkan masakan Sarawak....banyak benda baru yang aku dapat makan...hihi...













hari keempat dah mula berpisah dengan family angkat sebab nak bertolak ke Bandar Sibu pulak...sedih pulak nak tinggalkan family angkat..lepas ni entah bila lah nak jumpa diorang lagi..by the way terima kasih mak sebab bagi kami kain batik ngan songket Sarawak !! hehe





*next : Sibu part 2 : Journey Of Hornbill