Tuesday, March 29, 2016

Simple Hangul Verb ^^

salam..any0ng hasey0 !!
tak sempat nak update entry program program last week...disebabkan esok ada kelas Hangul so aku tepek simple vocab adjective kat sini..korang pun bole baca yang romanization dia....actually lecturer aku memang tak galakkan aku baca romanization bila learn Korean ni tapi untuk korang senang baca so aku ambik notes ni kat Pinterest...tak sanga banyak dia poster comel comel dan senang faham kat situ...korang pun bole create account Pinterest and download macam macam gamba menarik kat situ..


❋learn korean - words 2 (hoonsena.tumblr.com):

Let's learn Korean Verb !

http://www.wikihow.com/Use-Verbs-in-Korean

안녕히 주무세요 !
anyeonghi jumuseyo !
good night !

Wednesday, March 23, 2016

i'm happy : )

salam..any0ng hasey0 !!!!!
let me be happy in myself....enjoy the time of yourself....accept everyone who come in your life and spread the love....




Sunday, March 20, 2016

be a fasilitator @ SMK Maran ^^



salam..any0ng hasey0 !!
sebenarnya minggu lepas lagi nak update blog...sekali kemalasan dan kesibukan melanda so tergendala lah semua benda...
last week aku join program persatuan Anak Pahang kat kampus aku jadi fasilitator...kira ni program first aku yang jauh dari Bangi untuk sem ni....datang kat sekolah tu untuk sharing ngan adik adik pasal life kat university...show kat diorang tentang cabaran kat uni and so on...bila ingat balik dulu time aku amek form 6 macam tak tentu je hala tuju aku....time tu fikir uni mana la aku nak sambung nanti....tapi alhamdulillah hari ni aku dapat share kat adik adik pulak pasal serba serbi life aku kampus...

here i come !
singgah sebentar kat R&R makan tempoyak ikan patin ^^



riadah petang


program ni pun kira peluang untuk aku pegi tempat baru dan kenal orang baru....so sementara dapat pelung ni kena grab....tetiba rasa beruntung sebab member sendiri offer...sebab tu kena banyak berkawan dan bersahabat...lagi banyak peluang kita akan dapat....

flour bath session ^^

riang genbira semua !

my group...kampung chiaa chiaa chiaa...

normal lah bila program macam ni akan ada game, slot LDK, talk, sharing moments.....sambil share sambil kenal orang dan asah softskill sendiri sebenarnya.....walaupun sampai sekarang aku jenis yang kurang berkeyakinan untuk communicate dengan orang....atleast aku cuba keluar dari kepompong aku sendiri....bukan untuk orang lain...untuk diri sendiri jugak ^^

closing the programme

gudnye adik adik..hakak hakak nak balik dah ^^







Tuesday, March 8, 2016

common sense

salam..any0ng hasey0 !!
kadang terasa penat jugak nak mengadap orang yang takde sense macam ni...benda kecik rasa kadang orang sendiri tak boleh nak fikir dan rasa....rasa selfish sangat ! nak terasa pun sampai dah tak berasa........duhai hati..bertabahlah  ^^


Saturday, March 5, 2016

waiting ^^



salam..any0ng hasey0 !!!!
i believe this words for the entire of my life.....
may i can find my true happiness in the best time ^^


*currently busy learning korean language..ommo ! jjang deabakk !!! so easy to learn ^^
annyeong !


Thursday, March 3, 2016

tips study Bahasa Korea ^^



Salam..any0ng hasey0 !!!
Now dah dekat dua minggu sem 4 bermula…jadual dah semakin padat..tu belum lagi campur dengan program yang akan datang…tapi kan…sem ni aku aku kena struggle lebih sikit sebab aku decide nak ambik Bahasa Korea (hangul )…..dah la masuk jam kredit…for those yang study kat UKM mesti terasa beban dengan subjek subjek CITRA….that’s mean subjek citra ni akan effect result final exam…so kena perform betul betul…



kenapa aku nak ambik Bahasa Korea….??????


hmmm…mula mula tu cuak la jugak sebab member member semua kata susah nak ambik bahasa korea ni….tapi aku rasa macam tercabar pulak..so aku pun dengan beraninya daftar course ni….ikutkan banyak je bahasa lain bole ambik contoh macam bahasa thai, jerman, sepanyol, japun, cina, arab…..tapi aku tetap gak tertarik ngan korea ni….plus aku memang memang suka tengok drama dan lagu korea….alang alang dah minat aku pun teruskan lah nak study bahasa korea ni….mula mula attend kelas rasa excited tengok persyarah pun orang korea….dah la cute..haha…lepas first kelas terus beli buku korean languange and usya video video korean learning for beginner macam aku….



my korean languange book ! plus CD

yang ni lecturer aku ajar camne nak memorize suku kata.


alhamdulillah all things going well….hari hari rasa makin semangat nak belajar korea ….tak susah pun sebenarnya as well as kita ada semangat nak belajar….dalam masa satu minggu ni pun banyak dah benda aku belajar....lagi satu yang bestnya masuk kelas ni dapat jumpa kawan kawan baru dari lain lain fakulti yang memang kaki korea gak macam aku….lebih kurang 14 minggu (4 jam seminggu) aku akan belajar hangul sem ni…..semoga dipermudahkan dan dilapangkan dada…ameeen…


TIPS STUDY KOREAN LANGUAGE ^^


 1) prepare satu notebook khas untuk Bahasa Korea
* untuk simpan nota nota dan latihan korang sendiri...

                                                            

2) belajar dari lesson video kat YOUTUBE...
* it's really help me a lot !!!





3) Practice ! 
*banyakkan belajar teknik menulis alphabet korean dengan betul...sambil sambil tu cuba memorize....insyaAllah senang je....


nanti bila dah mahir dan kenal semua huruf dan bunyi boleh la start membaca dan karaoke k-pop songs pulakkkk !!!! haha


Wednesday, March 2, 2016

wordless wednesday ^^

salam..any0ng hasey0 !!!


* dear self...please don't give up..you have come this far....