Saturday, May 21, 2016

stressed


salam..any0ng hasey0 !!!
aigooo...cepatlah habis sem ni...terasa serabut sangat sekarang ni....lagi lagi bila mengharapkan partner kumpulan take part untuk beresaimen sekali...kadang sampai naik gila menunggu...nak kata busy macam diorang je yang tahu busy.....ya Allah..Engkau berikanlah aku kesabaran yang tinggi...tinggi dan tinggi lagi.......



The price of success is hard work, dedication to the job at hand, and the determination that whether we win or lose, we have applied the best of ourselves to the task at hand.

Vince Lombardi



Thursday, May 19, 2016

hide

salam..any0ng hasey0 !!





We try so hard to hide everything we're really feeling from those who probably need to know our true feelings the most. People try to bottle up their emotions, as if it's somehow wrong to have natural reactions to life.

Wednesday, May 18, 2016

wordless wednesday ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
le't not try figure out everything at once...
i believe in good things take times ^^


Saturday, May 14, 2016

a visit to Korea Plaza, KL

salam..any0ng hasey0 !!!
semalam kelas aku buat lawatan ke Korea Plaza KL sebab ni salah satu aktiviti kelas aku...wow best gila tempat tu....rasa banyak sangat hikmah aku amik Korea Language Class semester ni...dah la mula mula lone ranger je sebab member course sendiri takut nak amek kata susah la bagai....tapi aku bersyukur makin ramai kawan baru aku dapat...lepas tu dapat visit Korea Plaza..haha....




lawatan kitorang dalam pukul 10.00 pagi sampai 1.00 ptg je..nampak macam kejap tapi banyak benda baru aku belajar..sampai sana terus staff sana sediakan tempat duduk ngan beg goodies sorang satu....dalam beg tu ada brosure ngan beg produk FaceShop...pehhh..untung gila....punya lah excited masing masing dapat sorang satu !



firstly diorang bagi taklimat pasal Korea Tour Organization and tayangkan slide and video...tengok pun dah excited sebab banyak retiss yang keluar..dulu duta tourism Korea Lee Min Ho tapi sekarang dah tukar Soong Jong Ki...alah yang cerita DOTS tu..haha,,pastu ada quiz session..punyalah berebut rebut nak jawab sebab nak dapat hadiah tapi takde rezeki lah pulak...sebab ada 8 hadiah je....dapat goodies ni pun dah kira bersyukur dah..^^


next kitorang ada cooking demonstration....chef tu tunjukkan macam mana nak buat Kimbap & Tteopokki...so easy guys...lepas tu kitorang pecah dalam group and try buat sama sama...yang paling best diorang bagi makan and siap sediakan satu bekas Kimbap setiap sorang....aku siap amek extra lagi..saje nak bagi kawan kawan yang tak dapat pegi merasa...bak kata orang rezeki lagi murah kalau dikongsi bersama.. ^^







final session kitorang diberi peluang pakai costume Korea..namanya Hanbook kalau tak silap...tu pun bergilir gilir pakai sebab tak banyak sangat dan kitorang yang ramai....dapat pakai and tangkap satu dua gambar pun jadi lah kan...dapat lah fefeling Korea sikit...




around pukul 1.00 petang kitorang pun balik kampus semula...actually banyak lagi aktiviti yang Korea Plaza ni adakan contohnya dancing class, cooking class, language class and banyak lagi......kalau korang teringin nak explore apa kata pegi sendiri....kadang kadang diorang ada buat contest and mana lah tau kalau korang join menang ke...hehe..


KOREA PLAZA
Ground Floor, Menara Hup Seng,
Jalan P.Ramlee, 50250 Kuala Lumpur
Tel : 03-20722515

Business Hour
Monday -Friday : 10.00 am - 7.00 pm
Saturday : 10.00 am - 3.00 pm
Sunday : Closed

kamsahamnida, anye0ng !


Friday, May 13, 2016

little happiness


salam..any0ng hasey0 !!!
thanks Allah for giving me an ability to solve my problems..


when the times come to fix your problem...you'll regret when you're cry about...

Thursday, May 12, 2016

last big programme ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
yeayy tamat lah sudah big program aku untuk semester ni....walaupun terpaksa hadap banyak tekanan tapi yang bestnya dapat belajar banyak benda baru....for this program aku pegang naib setiausaha...kerja ni sebenarnya seronok tapi kan tapi....haha...takpe lah malas nak cerita...alhamdulillah everything is going well...program ni kitorang jemput kumpulan nowseeheart, kumpulan qasidah al-maddah dan shamsul ghau ghau....terhibur sangat dengar jenaka shamsul ghau ghau...haha..tema baju program pun kuning gitu...macam baju warna negeri perak...




pengalaman pahit usah dikenang...yang penting kita belajar dari kesilapan masa lalu...biasalah kerja dalam organisasi ni komunikasi antara post memang penting sangat....kalau tak macam mana maklumat nak sampai kan....tapi sekurang kurangnya tekanan ni yang mengajar aku erti kematangan....biar sibuk bekerja dari sibuk fikirkan masalah orang...okay lah saja je aku buat entry pagi pagi buta ni..taknak tidur dah sebab kejap lagi nak pegi KOREA PLAZA kat Ampang under subjek kelas aku..hihi...kbye


Saturday, May 7, 2016

escape to Serdang

salam..any0ng hasey0 !!!
tadi lepas pegi PBAKL kat Maeps singgah kat hospital jenguk kembar...alhamdulillah dia baru lepas bedah untuk buang tyroid kat hospital serdang...first time datang hospital serdang...best tengok hospital ni..tak macam hospital teluk intan time aku kena tahan sebab denggi dulu......dapat lah jumpa family even kejap...sambil nak lari dari program...road to final programme soon ^^







Wednesday, May 4, 2016

Wordless Wednesday ^^


salam..any0ng hasey0 !!


lumrah kalau berhdapan dengan orang....semua ada idea masing masing.,.so tak payah nak battle idea sape lagi bagus...dan tak payah nak defend macam idea kita je yang betul....saling meraikan okay ??? smile..