Wednesday, June 22, 2016

Iftar at Putrajaya


salam..any0ng hasey0 !!
since final exam ni rasa malas je nak update..tetiba hari ni rasa nak bukak blog pulak...
semalam after exam aku dengan classmates kesayangan saje nak iftar kat Putrajaya...dengar cerita best bukak puasa kat sana sebab banyak bazar makanan & baju raya...lepas tu boleh jalan jalan tengok permandangan cantik...kebetulan Putrajaya dari UKM tak lah jauh mana so kitorang pun decide nak pegi sana...pegi pun dalam satu keta je..5 orang include aku...petang petang jalan kat Bangi memang jammed...sampai sana pun time tu dekat pukul 7..cari parking lagi...time nak parking tu punyalah failed nak buat parking kat corner..sebab sempat sangat ruang tu..nasib baik nampak classmate lelaki tengah jalan kat situ..terus panggil dia suruh parking kan..haha









bazar kat situ menarik sangat...cuma kitorang tak sempat jalan lama sebab dah nak buka dan nak cari port kat padang...so beli mana yang nampak dan berkenan je...cuaca cantik memang best buka ramai ramai kat padang putrajaya tu....lepas selfie selfie sikit and buka puasa..kitorang terus pegi solat kat Masjid Besi...before ni penah solat kat sana time siang je...rasa seronok dapat pegi sana waktu malam...dengan orang ramai..terasa hidup suasana Ramadhan kat sana...




lepas habis tarawih sempat bergambar depan Masjid Besi..time tu bulan penuh...cantik sangat permandangan...lepas tu baru kitorang start jalan jalan tengok bazar..macam macam ada !!! sempat la jugak rembat satu jubah...ada tu booth aku pegi jubah lelaki serendah RM55 ! pastu jubah perempuan RM50 untuk 2 pasang jubah...mula mula plan memang taknak beli pape tapi bila dah terpikat nak buat macam mana kan...hehe..so share share beli ngan kawan..padang time tu pebuh orang beriadah malam malam...sambil bermoreh...food truck pun ada sepanjang tepi padang tu..pilih je mana berkenan...time tu tetiba nak makan korean food...lepas tu singgah kat Food Truck Jinwoon Kitchen..beli Spicy Chicken Korea...sedap sangat..sampai kawan repeat beli...haha








sekali sekala keluar iftar dengan member kat luar memang best...sambil release tension sebab paper pagi tadi susah gila ! huhu...hope lepas ni dapat keluar macam ni lagi dengan diorang...kalau korang nak try iftar luar apa kata pegi je Putrajaya...sambil berbuka dapat eratkan ukhuwah sesama muslim...haha..kalau nak carik kelangkapan raya pun ada..sure macam macam ada...better bawak tikar so korang boleh berkelah tengah padang nanti..hihi...2 more papers to go...wish me luck..kbye !

Wednesday, June 15, 2016

final exam mood

salam..any0ng hasey0 !!!
Ramadhan Kareem...Allahu Akram !!!!
alhamdulillah finally Ramadhan come again....
lama dah tak update....haha...punyalah tak sempat...
ni pun dah 3 paper exam baru ingat nak update....selamat menyambut bulan Ramadhan kepada semua kawan kawan...well macam biasalah hidup sebagai mahasiswa time bulan Ramadhan macam ni....sahur ngan bukak puasa ngan kawan je...jauh dari family....bila time exam ni tau tau je lah...cabaran betul nak study kat bilik....rasa nak layu je mata..haha...










sekarang ada lagi 4 paper kena hadap...pastu nak balik raya !!!!!!! haha..padahal raya ke-4 dah start internship.....paper yang dah lepas tu tawakkal je lah...kalau rasa tak okay pun buat buat okay je lah....hihi..so gudluck kepada kawan kawan blogger yang tengah final exam jugak.....exam exam jugak...ibadat jangan lupa....^^




Wednesday, June 1, 2016

Sabr


salam..any0ng hasey0 !!!