Friday, September 16, 2016

be patient




salam..any0ng hasey0 !!!
hari pertama bermula sem 5 ....semoga terus diberikan kesabaran...


Wednesday, September 14, 2016

Love In The Moonlight ^^

salam..any0ng hasey0 !!!

Image result for love in the moonlight

minggu ni asyik duduk depan tv je hadap cerita baru ni..tajuk dia Love In The Moonlight...hari tu saje tekan tekan remote sekali tertengok cerita ni macam best la pulak....cerita ni tengah airing sekarang kat Korea...ni pun aku tengok kat KBS World je..haha..kalau nak diikutkan cerita zaman Joseon ni ala ala historical sikit tapi pelakon dia ada tarikan tersendiri...lagi lagi si Park Bogum tu ...hehe..senyuman dia memang melting gila !

Image result for love in the moonlight

sikit sinopsis pasal cerita ni...

berkisar tentang Hong Ra On (Kim You Jung) yang menyamar jadi lelaki sejak kecik sebab ada masalah family...pastu dia amik upah tuliskan surat cinta untuk adik puteri raja. Entah macam mana dia pun tetiba terlibat jadi eunuch (pekerja istana) and jumpa Crown Prince (Park Gobum)...Putera tu taktau yang dia ni perempuan and Hong Ra On taktau yang dia ni raja....pastu bila lama lama kenal and berkawan diorang pun jatuh cinta....tapi sian pulak kat Kim Yoon Sung (kerabat diraja) (Jin Young) yang memang dah lama suka kat dia....pastu banyak lagi lah konflik dalaman dalam cerita ni..


         

                                                                                         

done internship ^^

salam..any0ng hasey0 !!!
minggu ni ikutkan dah kena balik kampus sebab next week dah start kelas..malangnya mood nak study tak muncul muncul lagi sebab last week baru je habis internship...haha
well internship ni sebenarnya banyak sangat mengajar erti sebenar pekerjaan..cewahh..before ni pun aku memang dah ada pengalaman kerja tapi sangat jauh beza ngan suasana tempat intern ni...dulu time mengajar dari pagi sampai petang mangadap anak murid dengan macam macam kerenah...sekali bila sampai tempat intern sunyi gila..ada radio je...nak nak bila dapat tempat kat office..kalau tak mengadap mesin potostat, mesin faks, komputer bukan office la namanya tu...





biasa lah ada kenangan manis..ada jugak yang pahit...cuma yang penting kena sabar je hadap semua ujian ni....nasib baik intern kali ni bertemankan dua orang kawan aku...nasib baik 2 bulan je..diorang je tempat mengadu semua benda..kawan susah senang masa aku kat sana...hari hari pegi pukul 7 sebab nak kejarpunch card pukul 8..tempat intern pun kemain jauh...dalam 45 minit baru sampai....by the way i luv you guys...tanpa korang aku takkan sekuat ni....nanti kita celebrate sempena abes intern sama sama...


punch card terakhir...kiki..gudbye office..time to go home ^^

semoga dipermudahkan urusan lagi 2 semester before graduation !!!!!!!

Saturday, September 3, 2016

ANABIHA'S BIRTHDAY GIVEAWAY ^^


Salam..any0ng hasey0 !!!

setelah berkurun tak join GA maka dengan ini aku baru je start join GA semula..haha
bday blogger ANABIHA is cominggg !
so saya nak wish happy bday blogger ANABIHA yang comel....
selalu sangat tengok blog awak yang asyik bertukar template template yang menawan hati saya...
semoga tuan blog sentiasa dirahmati Allah...terus sukses dalam apa jua bidang yang diceburi....
actually teringin sangat nak menang template awak yang simple and cute tu....before ni memang selalu blogwalking awak kalau ada masa free nak bukak blog...
so lastly...


SAENGIL CHUKAHAMNIDA ANABIHA YA !!!!

wassalam.....

klik BANNER


thanks for being my friend ^^

salam..any0ng hasey0 !!



In friendship, you don't need to find the most interesting one. Just find the most loyal one. Picture Quote #1