Friday, October 21, 2016

End of Moonlight Drawn by Clouds ^^




salam..any0ng hasey0 !!!!
hoyeahh finally drama yang aku follow since cuti sem lepas dah tamat....kemain gigih mengadap 18 episod....actually baru sempat nak hadap episod last hari ni sebab kelmarin ada presentation...kuikui...padahal tak sedar diri dah makin sibuk...ngan thesis, presentation, esaimen bagai..haha...well nak buat macam mana...sibuk sibuk pun kena lah rehatkan diri sekali sekala...by the way Moonlight Drawn by Clouds ni memang best sangat !!! luckily happy ending even aku tak boleh move on ngan second male lead dia....huntung lah kawan kawan uni yang balik midsem-break..aku pulak tersadai kat kolej sebab ada program kat Gua Musang seminggu....lots of assignments to do and proposal thesis pun tak siap lagi....lepas habis cerita ni baru tenang sikit rasanya nak buat keje..hihi...

Thumbnail


Friday, October 7, 2016

always be grateful ^^

salam..any0ng hasey0 !!!

lumrah kehidupan kadang kadang apa yang kita mahu tak semestinya kita miliki....tak kira lah dalam bentuk apa pun yang kita mahukan tu...kadang perkara yang ada di sekeliling kita dah cukup sebenarnya nak buat kita bersyukur tapi sebab kita sendiri yang tak hargai...
dalam satu side cuba tengok orang yang lagi tak punya apa apa berbanding kita....cukup lah tengok orang yang kurang dari fizikal berbanding kita....contoh aku sendiri jalan sendiri boleh mengeluh naik turun tangga kolej yang tinggi sebab nak pegi kelas tapi rupanya ada yang lagi kesian..pakai kerusi roda and kaki tempang boleh je gigih pegi sana sini...siap tak mintak tolong sesapa lagi tu....


betullah orang cakap kalau pandang orang yang lagi lebih dari kita memang susah nak rasa bersyukur....tap cuba lah kita lihat orang yang kurang dari kita..baru kita tahu betapa beruntungnya hidup ni...so kena lah selalu bersyukur....mana ada rezeki lebih jangan lupa kongsi dekat orang sekeliling...kalau takde apa apa cukuplah dengan senyuman  : )

#alhamdulillah
#alwaysbegrateful