Wednesday, July 12, 2017

Review Buku Fragile by Syira Lokman ^^

Assalamualaikum..anye0ng hasey0 !!!
selamat hari raya guys..wahhh lamanya tak menulis...macam kekok pulak rasa..haha..
kali ni aku nak review buku dari blogger yang memang dah lama dan selalu aku usya blog dia...blogger Syira Lokman dah release buku yang ke-2...wahhh..tepuk sikit ! 
before this penah baca buku Serenity by Syira Lokman kat MPH....tapi tak sempat beli pun..but kali ni rasa bertuah sebab sis Syira Lokman bagi hadiah buku dia yang kedua which is Fragile....nak tahu buku tu macam mana ??? ni dia.....

thanks Syira Lokman !

buku Serenity & Fragile by Syira Lokman
 Sebelum ni aku kenal Syira Lokman dengan penulisan di blog dia dan tak lama lepas tu sis Syira Lokman berjaya hasilkan buku tulisan beliau sendiri....bagus betul tengok blogger muda ni berjaya keluarkan buku sendiri...teringin nak ikut jejak beliau..hehe..apa apa pun semoga sis Syira terus sukses dalam apa jua bidang yang diceburi....

jom kenal sis Syira Lokman ^^

Sinopsis Buku Fragile by Syira Lokman :

Buku ni tentang pandangan tentang kehidupan yang menyentuh soal diri, hubungan dengan manusia dan Allah SWT...buku ni sarat dengan kata-kata positif yang kadang menyentuh jiwa aku...pengisian yang santai tetapi cukup bermakna....kalau terasa jiwa kosong dan negatif, buku ni boleh buat korang tenang bila membacanya sebab penuh dengan nasihat-nasihat dan renungan dalam kehidupan...antara kata kata dalam buku Fragile yang boleh aku kongsikan :

HIKMAH

bila kita kecewa namun masih boleh bersabar,
Allah wujudkan kegembiraan untuk hilangkan rasa hambar.

Bila kita permudahkan urusan orang lain, 
Allah permudahkan urusan kita.

Bila kita bantu insan lain dengan membuka jalan rezeki mereka,
Allah murahkan lagi rezeki kita.

Ini semua hikmah.
nampak mudah, nak buat susah. 

" Hikmah akan dirasakan selepas kita redha dengan apa yang berlaku dan ikhlas dalam membantu "

It's a WRAP !

kalau nak baca banyak lagi kata kata Syira Lokman jom beli guys !

Komen aku tentang Fragile by Syira Lokman :

Buku ni nipis je dan convenient which is senang nak bawak ke mana-mana..selalu kalau nak pegi mana-mana aku masukkan dalam handbag je..ringan tu ofcourse lah ringan..hehe..cover nampak classic and cool sebab colour dan corak dia nampak simple & menarik..penulisan sangat tak memboringkan dan ada gambar-gambar jugak...kata-kata dan puisi yang tidak terlalu sarat dan lebih bercorak santai...btw memang menarik sangat bagi aku ^^ thanks sis Syira Lokman for this awesome book ! im waiting for your next book ! *flying kiss

highly reccomended ! 😉😉😉


So, macam mana korang boleh dapatkan buku Serenity & Fragile ni ???!

Kalau korang pergi mana-mana bookstore, better korang tanya terus di kaunter, so mudah, diorang akan beritahu kat rak mana atau paling best, diorang yang carikan.
Tapi kalau korang nak buku dipos terus ke rumah, lagi mudah..whatsapp je 0162093151 (KOMRAD BUKU)

 Taip : TAJUK/KOD BUKU <jarak> KUANTITI <jarak> NAMA PENUH <jarak> ALAMAT 

Korang juga boleh order secara online di https://bookcafe.com.my/ atau http://www.mustread.com.my/home/



Dah beli jangan lupa tag dan hashtag #fragilesyiralokman dan #serenitysyiralokman di facebook, twitter, blog dan instagram  !
jom kenal sis Syira Lokman dengan lebih dekat !


Email : syiralokman21@yahoo.com.my


good new for you guys !!!


#Siapa nak COD buku Fragile & Serenity bertandatangan ?? PM Syira Lokman di facebook sebelum 2 September 2017 ! 
stok terhad ! COD Ipoh ya :D



1 comment:

Cik Yaya said...

salam..

yaya singgh tghri kt sini ..
da lame jg jd one of follower syira lokman
and tau dia ada bnyk update psl buku dia kt ig..
tp yaya xbpluang lagi nk tgok sdri isi kndungan buku tu kt kedai
nak kne p usha nti ni..kenala support kan..hehe

anyway,yaya da jd follower awok yg ke - 521 jugk.. ^,^
slmt bkenalan ye =)