Monday, February 27, 2017

4 Fingers Nu Sentral ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
pejam celik pejam celik dah dekat bulan 3....
so far baru 3 sem berlalu...kelas 2 hari je seminggu tapi busy mengalahkan kelas 5 hari...
sokay sokay...dah semester last dah pun...bulan 6 dah boleh balik kampung tanam jagung ^^
last week singgah Nu Sentral konon nak tukar baju lepas pegi satu event ni...sekali dah terlalu kat 4 Fingers kepala dah teleng sebelah dah..mata pun pun blink blink tengok chikcen crispy dia...memang tengah rasa nak makan benda alah ni...last week time pegi Mid Valley ada gak 4 Fingers ni tapi time tu jalan sorang, so macam tak syok makan sorang even iolls suka forever alone...
kalau tak silap aku 4 Fingers ni merupakan cawangan kedua kat Malaysia...

muka tak sabar nak makan....selekeh pun selekeh lah...

so lepas solat maghrib singgah lah situ...disebabkan aku jalan ngan kawan tempat keje lama so belanja lah dia gak....nasib baik time tu tak ramai orang...so terus pegi kaunter and tanya apa menu menarik kat situ...rupanya dah 7 bulan 4 Fingers kat Nu Sentral tu beroperasi...even tak lah besar macam yang kat Mid Valley tu yang penting dapat makan..haha..restoren ni ala ala fast food sistem dia tapi menu dia bole tahan menarik dan sedap untuk dicuba..
lepas dia suggestkan menu so aku pun bayar lah then dia bagi buzzer and carilah port mana best nak duduk...lepas buzzer tu menyala dan berbunyi baru pick up kat kaunter lagi satu...jangan lupa bawak buzzer tu sekali pastu letak dalam bakul yang dah disediakan...


time tu aku makan chicken rice ngan set ayam combo...actually tak ingat apa nama dia...korang bole order untuk kcombo atau ala cart...macam set aku ada nasi ala2 korean, ayam dalam 4 ketul ngan coleslaw...pastu yang set kawan aku ada ayam dalam 6 ketul, kentang flavor kimchi ngan air...so far 2 ni menu yang sedap gila untuk korang cuba....nak nak time hujan time tu memang licin aku makan...kawan aku order nasi extra dia just cas RM2.50 je...total 2 set ni dalam RM37 something...boleh lah sekali sekala kalau nak reward diri....hahaha


nampak tak ayam dia yang berkilat tu....sekali gigit memang crispy dan rasa manis manis soy sauce and herbs...memang korang sendiri boleh dengar kerangupannya bila gigit ayam tu....haish terliur pulak den menengoknyaaa....kentang dia pun not bad..tak cepat layu...kentang dia pun rangup dan sesuai ngan flavor kimchi powder tu...tapi kurang pedas kalau makan macam tu je...last last aku request sauce kat kaunter...


4 Fingers kat Nu Sentral ni tal lah sebesar yang kat Mid Valley tu tapi still selesa dan menarik design dia...sambil sambil duduk dia pasang techno song....malas nak tangkap gambar sangat...lebih kepada nak makan je sebenarnya ni..haha


so inilah dia front look 4 Fingers Nu Sentral...sape yang teringin nak rasa dipersilakan...yang penting halalan toyyiban...pekerja pun tak kerek dan mesra pelanggan....paling penting korang kena cuba signiture dish dia...apa lagi...ayam  crispy lahh...
yang kawan aku tu sibuk posing depan tu...happy dapat kena belanja....okay lah...lepas ni cuba makan lain lagi ye.....


Wednesday, February 8, 2017

Hiking Gunung Ulu Semangkok & Gunung Gap ^^



salam..any0ng hasey0 !!!
actually nak post pasal gunung semangkok X gunung gap ni tahun lepas (2016) tapi alang alang dah terlajak aku post je lah..haha..
kali ni kalau tak silap dah dekat 7 kali aku mendaki tapi since masuk universiti aku sellau join ngan classmate aku...nama group tu group amateur hiker ๐Ÿ˜Ž
actually sem lepas tersangatlah pack sampai takde masa nak berjimba sangat..so dah alang alang member ajak aku pun on je lah...sekali sekali nak isolate kan diri dari stress yang melanda...
trip kali ni aku join ngan member dari darul quran dan UUM..banyak lah dapat kawan baru..

before naik ulu semangkuk & gap

well perjalanan dari UKM  nak ke Hulu Selangor boleh la tahan jauh so pukul 4.30 pagi dah ready keluar dari Bangi...subuh sampai kat masjid area Hulu Selangor dan terus ke tempat pendakian...time sampai ada kereta kitorang je...perjalanan nak ke bottom mountain bole tahan jauh tapi best sangat sebab feeling nature sangat ! sebab dia sama jalan kalau nak ke Fraser Hill..
before naik buat strecthing sikit sikit (padahal tak exercise sangat pun..)
dalam pukul 7.15 pagi kitorang start pendakian๐Ÿ˜


what a nice view๐Ÿ˜

perjalanan menuju ke puncak gunung Ulu Semangkuk dan Gunung Gap tak lah mencabar sangat macam naik Gunung Nuang..rasa tenang je dan trek tak terlalu mencabar....yang penting tak lama macam naik Nuang dulu...hihihi
ohh ya kalau nak tahu gunung Ulu Semangkok dan Gunung Gap ni sebelah sebelah je...so memang trip ni akan naik dua gunung...nak sampai ke gunung Ulu Semangkuk kena lalu Gunung Gap dulu...kira 2 in 1 lah ni...hehe
sambil sambil naik sambil usya alam semula jadi, dengar lagu, dan ofcourse tangkap gamba and some nature views...indahnya ciptaan Allah !


lepak jap tunggu member kat belakang 

finally..alhamdulillah we did it !!!!!

dalam pukul 11 pagi dah sampai puncak Gunung Ulu Semangkuk...before tu sampai kat puncak Gunung Gap (tak ingat pukul berapa)....cuma perjalanan dari gunung Gap ke puncak gunung Ulu Semangkok tak jauh sangat....dalam sejam lebih rasanya.....



segarnyaaa udara atas ni......sejuk je rasa.....



gunung gap completed !
Gunung Ulu Semangkok completed !

some of view...

some of view...

some of view...

last potrait before turun...

dekat bawah gunung Gap ni kalau jalan sikit je memang dah sampai Bukit Fraser dah tapi aku tangkap gamba kat signborad tu je...badan dah penat dan berpeluh so kitorang decide singgah kat masjid untuk solat nak pegi makan....next time bole pegi lagi...kira worth sangat ! ..trip kali ni memang enjoy je sebab rasa fun dan excited dapat tawan dua gunung....so ni last mission aku untuk tahun 2016...2017 maybe another mountain and hills pulak !


dekat sangat dah ngan Bukit Fraser !